fbpx
Følg oss på

 
 
 
lammene litenLammene er en avdeling for barn i alderen 1-3 år.
Vi liker å synge, lese, snakke og tulle og tøyse sammen. Humor, glede og entusiasme over hverdagens små og store undere gjør dagene våre spennende og glade. Og bli sett og møtt som det mennesket man er, er viktig for å få en god selvfølelse og ha troen på seg selv. Dette er verdier vi setter høyt.
 
Selvstendighet og verdien av å mestre hverdagslige ting som å kle på og av seg selv, spise og drikke selv og rydde sine egne ting kan ikke undervurderes. Dette er starten på det å ha troen på at en selv kan få til noe. “Jeg kan gjøre ting som er bra for meg” Ved å gi barna mulighet til å klare selv gir vi dem også troen på seg selv. Derfor er det viktig at vi bruker tid på alle hverdagslige oppgaver, gir barna lyst til å prøve selv og lyst til å mestre oppgaven. Entusiastiske voksne som ser og anerkjenner hvert barn for det de gir av seg selv, legger grunnlaget for en god selvtillit og en god selvfølelse.
 
Vi har en fast turdag i uka hvor vi går til gården, grillhytta eller skogen. Vi har med egen sekk og lager deilig varm mat på tur. Vi er mye ute i barnehagen også og lærer på denne måten og sette pris på utelivet og alt hva det har å by på. Ute stimulerer vi sansene, utfordrer de motoriske ferdighetene våre og lærer og forholde oss til naturen på en positiv måte.
 
Vi leser mye bøker både felles og i små grupper. Høytlesning for barn i 15 minutter hver dag er positivt for den senere lese og skriveutviklingen. Språket utvikles i møte med litteratur og språk er det viktigste redskapet et barn har for å lykkes i lek og samspill med andre barn og voksne. Vi bruker også mye sang, musikk, rim og regler i hverdagen for å berike barnas språkkompetanse.
 
Vi deler barnegruppa i tre på formiddagen når vi har ulike aktiviteter. På den måten kommer barna og de voksne tettere på hverandre og det er lettere og se og bli sett av hverandre. Barnet er både et selvstendig individ og en del av en gruppe i samspill med andre barn.
Sammen skaper vi et hav av muligheter! Alle kan!
 
På Lammene jobber:

Pedagogisk leder - Mari
Barnehagelærer - Jonnah
Barne- og ungdomsarbeider - Marita
Pedagogisk medarbeider - Ann Kristin