Følg oss på

 
Killing litenBarn i ett års alder er svært utforskende og nysgjerrige på sine omgivelser. Sansene er et viktig verktøy for å bli kjent med verden. De smaker på, ser på, tar på, hører på og bruker hele kroppen sin for å lære om omgivelsene sine og seg selv. Samtidig er ett-åringen avhengig av trygghet, nærhet og omsorg fra voksne for å være i stand til å bruke sanseapparatet på en hensiktsmessig måte for læring. De leker på en måte som bare ettåringer gjør. De utforsker gjenstander og leketøy de er omgitt av ved å klemme på, riste, smake på, putte oppi, kaste og så gjenta det hele om igjen.
 
lammene litenEtt-åringene lærer seg å gi og ta tur gjennom enkelt samspill med voksne. De eksperimenterer med seg selv sammen med andre og lærer etterhvert å ha felles oppmerksomhet.
 
De er aktive i grovmotorisk lek og er ofte på farten. Alt dette er særegent for ettåringen og er svært avhengig av at det skjer i trygge og rolige omgivelser slik at barna kan utfolde seg på en positiv måte.
Barna på Geitekillingene og Lammene skal oppleve og erfare hva en barnehagehverdag skal bestå av ifølge Lov om barnehager og Rammeplanen for barnehager. Med utgangspunkt i dette har barnehagen en årsplan som viser hvordan vi har tenkt å jobbe for å oppnå målene for læring hos hvert enkelt barn. Lek er en viktig del av barns læring, men det er også viktig å utfordre barns mestringsfølelse på andre områder.
 
Geitekillingene og Lammene har lekerommet som sin faste base på formiddagen og ettermiddagen. På denne måten har de sitt faste møte- og avskjedssted som gjør det trygt for både barn og foreldre i denne kanskje litt sårbare stunden. I løpet av dagen skal disse barna utforske og oppleve de andre rommene i barnehagen. De skal male, forme, bade, klatre, forske og lese sammen. De skal også på tur i nærmiljøet med egen sekk og erfare hva naturen har å by på av opplevelser.
 
 
På Geitekillingene jobber:
Pedagogisk leder Mari Jensen
Pedagogisk medarbeider Ann-Kristin Instefjord
Pedagogisk medarbeider Iselin Nygård
Pedagogisk medarbeider Maiken Stavn
 
På Lammene jobber:
Pedagogisk leder Mari Flekstad-Engen
Pedagogisk leder 2 Mette-Gro Steiro
Barne- og ungdomsarbeider Marita Lindberg 
Pedagogisk medarbeider Anamarija Poljak